Vesti

Grga

Grga je kao 5-omjesečni mačak spašen skupa sa svojom sestrom Tanjom. Sami, preplašeni i odbačeni pronađeni su uz rijeku Savu u Šćitarjevu kod Zagreba, daleko od ikakve šanse da pronađu spas. Ali spas je došao po njih...

Njihova priča je nažalost česta i tužna.

 

 Svojim ljudima bili smo dragi dok smo bili mali mačići, čim smo malo narasli postali smo višak. A mi smo svoje ljude voljeli, veselili smo im se i bili smo sigurni u domu kojeg smo željeli zauvijek.

Jedan dan je sve promijenio. Izbačeni smo iz auta, kao predmeti. Boljelo nas je, odjednom smo se našli potpuno sami, stisnuti jedno uz drugo i preplašeni. Daleko od svog doma, daleko od ljudi, predaleko od ikakve šanse za spasom.  Ali spas je došao po nas...

Neki novi dobri ljudi dali su nam drugu šansu. Pružili su nam toplo i sigurno mjesto uz njih, dali nam hranu i potrebnu njegu. S nama su strpljivi i nježnji, uvjerili su nas da nam se više nikad ništa loše neće dogoditi.

Ja, Grga, sam jako znatiželjan i zaigran mačak, a moja sestra Tanja je plaha i mirna maca. Volimo mačje društvo, obožavamo penjalice i igračke. Kastrirani smo i sterilizirani, očišćeni od unutarnjih i vanjskih parazita i cijepljeni, potpuno zdravi.

Tražimo svoje, zaista zauvijek, ljude, mi nismo igračke. Imamo osjećaje i pruženu ljubav vraćamo duplo. Tražimo miran dom, bez izlazaka van.

View the embedded image gallery online at:
https://levijatan.org/vesti/item/91-grga.html#sigProId268a2a1d61

 

I Would Like To Share it.