Vesti

Vinko

Bok svima, ja sam Vinko!

Spašen sam u Slavoniji, u prosincu 2018. godine. Iznemogao, ranjen i tužan ležao sam u blatu. Korišten sam kao mamac u borbama pasa, moji dani su bili traumatično bolni.

 Svoj kratki život proveo sam bez svog čovjeka kojem bi pružio ljubav, bez redovitih obroka, bez pažnje.  Znao sam samo za grube riječi, za udarce u moje slabo tijelo, za bolne rane. Potpuno sam, ozlijeđen, u pustoši, privezan za zid, uz praznu posudu u kojoj je rijetko kad bilo nešto jestivo.

Zbog svog mirnog karaktera korišten sam kao mamac,  ja ne znam napadati, željan sam ljubavi.

Jedne večeri, neočekivano, kroz maglu spas je došao po mene. Jedva sam dočekao vidjeti nasmijana lica i konačno osjetiti topli ljudski dodir. Znao sam da sve loše ostaje iza mene...

Bilo je vrijeme da zaliječim sve rane. Nadjačao sam srčanog crva i pobijedio demodex u poodmakloj fazi. Gušterača, nenaviknuta  na pravu hranu, odbijala je redovite obroke ali sam i nju stabilizirao.  Apsces na licu, trag ugriza, dan za danom bio je sve manje bolan i vidljiv.

U početku, zbog proživljenih trauma, bojao sam se dodira. Bojao sam se i drugih pasa, trebalo mi je vremena da shvatim da me neće napasti. Dan po dan, došlo je vrijeme kad uživam u igri s drugim psima, kad se želim maziti satima i neprestano biti uz ljude.

U ovoj borbi ja sam jedini pobjednik! I spreman sam za svoj novi dom.

Imam 2 i pol godine, kastriran sam, poslušan i zdrav! Moje tijelo je jako, a duh veseo i znatiželjan. Obožavam šetnje, igre i maženja,a više od svega volim osvajati nove ležajeve...iznutra, još sam štene. Kad me pitaš šapu, ja ću ti je odmah dati, u šetnji se neću udaljavati od tebe i uvijek ću te štititi.

Tražim svoj siguran dom zauvijek, pouzdane ljude koji su spremni na moje zagrljaje i bezuvjetnu odanost.

View the embedded image gallery online at:
https://levijatan.org/vesti/item/75-vinko.html#sigProId1b3f6f5d3b
 

I Would Like To Share it.