Priča o Grofu

Priča o Grofu

«Kroz Grofa video sam sve pse koje smo spasili i sve pse koje ćemo tek spasiti.» Pavle Bihaly

Grof je bio pit bull pronađen krajem oktobra 2016. Ležao je sam i napušten na betonu blizu aerodroma, a njegovo lice prepuno dubokih ožiljaka jasno je otkrivalo da je bio zlostavljan, mučen i teran da se bori u ringu. Uprkos teškoj prošlosti i velikim bolovima koje je danima trpeo, Grof je još uvek imao veliko srce. I posle svega kroz šta je prošao skupio je hrabrost da nam pruži poverenje. Pored ljubavi prema ljudima koju je i dalje imao u svom srcu imao ju je i prema svom drugaru Titu, mešancu koga smo istog dana spasili iz romskog naselja.

Borba za njegov život trajala je punih mesec dana. Ipak bolesti bubrega i srca bile su jače čak i od naše želje i velikog truda da Grof dobije drugu priliku za život pun ljubavi i poštovanja kakav je zasluživao. Brinuli o njemu 24 sata na dan najbolje što smo znali, ali ipak naš Grof preminuo je 25.11.2016.

Veličinu Grofovog srca i života osećamo svakodnevno i verujemo da smo promenili Njegov svet tih poslednjih mesec dana, kao što je On nepovratno promenio naš i povezao sve nas zauvek.

Grofino naša, živiš u nama i kroz nas!
Hvala Ti!

Tvoj Levijatan Team

 

GROF 25.11.2016.