News

Zašto udomiti, a ne kupiti
03 Apr 2019
(0 votes)

Zašto udomiti, a ne kupiti

-Krilatica nebrojeno spašenih života-

Kupnjom ljubimaca iz neprovjerenih izvora ili na raznim tržnicama gotovo je sigurno da kupujete psa sa farme štenaca. Takve farme su vođene isključivo profitom, nehumane su i bezosjećane za stanje životinja koje se tjera na što češće razmožavanje kako bi se što više zaradilo. Psi od malih nogu žive u lošim uvjetima i predstavljaju samo još jednog u nizu koji se mora isplatiti.

''Udomi, ne kupuj'' je naizgled samo izraz, ali  pozadina krije priču kojoj svi mi možemo pridonijeti.

 

 • Udomljavanjem spašavate život toj životinji.

          Možda najveći razlog, a potpuno ga shvatite onog trena kad uz vas mirno zaspe pas/mačka koji prije vas nisu znali za toplinu i sigurnost vlastitog doma. Neki su odbačeni, neki zlostavljani, neki prepušteni užurbanim ulicama od              samog rođenja... Jedno im je zajedničko, svi su željni sigurnog zagrljaja i osjećaja potpune opuštenosti kakvu samo dom pruža.

 • Možete pronaći savršenog psa/mačku za vas i vašu obitelj.

          Životinje koje traže svoj dom osim vrstom razlikuju se i karakterima, a vi tražite onog koji se najbolje uklapa u vaš životni stil. Bilo da ste aktivan rekreativac koji često boravi u prirodi ili zaljubljenik u mir vlastitog doma, sigurno je            da ćete pronaći ljubimca koji ima identične želje.

 • Uživate u prednostima udomljavanja odraslog psa naučenog na osnovne komande.

          Broj odraslih pasa koji traže dom je veći nego broj štenaca, samim time veća je šansa da ćete udomiti psa koji već ima iskustvo života u stanu/kući i već je upoznat s osnovama ponašanja. Većina pasa jedva čeka da pokaže svoje            znanje, a time je proces njegovog dolaska u Vaš dom znatno olakšan.

 • Dobivate doživotnu podršku dotadašnjih skrbnika.

          Nitko ne poznaje bolje spašenog psa/mačku od osoba koje su ih dizale iz pepela i vraćale im nadu u ljude. Jednom kada udomite psa/mačku, na raspolaganju su vam za bilo kakvu pomoć i  pitanje vezano za vašeg ljubimca.

 • Postajete odgovoran član društva i lokalne zajednice.

          Udomljavanjem životinje, osim što spašavate jedan život, potičete daljni rad na zaštiti napuštenih životinja te direktno stvarate mjesto za novu životinju kojoj je potrebna pomoć. Djelujući lokalno, znatno utječete na globalne                    pojmove udomljavanja životinja koje su bile zlostavljanje, napuštene, ozlijeđene...

 • Preuzimate zdravog ljubimca.

          Pri udomljavanju možete biti sigurni da u svoj dom dovodite životinju koja je prošla potpunu veterinarsku skrb, primila sva cjepiva, već je sterilizirana/kastrirana i  mikročipirana.

 • Ohrabrujete svoju okolinu na udomljavanje.

          Najbolji poticaj je primjer. Ljudi su često nesigurni oko udomljavanja odraslog ili starijeg psa/mačke, a potreban je samo jedan primjer lakog i sretnog udomljenja da ih se ohrabri na djelovanje. Sreća koju pruži udomljena                      životinja postaje zarazna!

 • Vaša obitelj dobit će još jednog člana, a ta životinja...dobit će jednu cijelu obitelj, samo za sebe. Bilo da ste samac ili višečlana obitelj, udomljenoj životinji postajete cijeli svijet.
 • Bit ćete nagrađeni beskrajnom zahvalnošću i ljubavlju.

          Spašeni psi i mačke su više od ičeg željni svoje zauvijek obitelji i toplog doma, a jednom kada shvate da ste im upravo vi to pružili, postaju vaš najvjerniji prijatelj, spremni cijeli svoj život provesti uzvraćajući dobiveno. Beskrajnu              odanost se ne može opisati, jednostavno ju vidite u njihovim očima.

 

Udomljavanjem sudjelujete u borbi protiv farmi štenca i nelagalnih uzgajivačnica, pomažete u kontroli populacije pasa i mačaka te time pozitivno utječete na tužnu statistiku  životinja na ulicama. Potičete promjene društva na bolje te dajete primjer svojoj okolini spašavajući one slabije.

 

Svaka šapa treba svoju ruku.

 

Udomi, ne kupuj.

Read 194 times Last modified on Monday, 08 April 2019 23:28

1 comment

 • Domingo posted by Domingo Tuesday, 28 May 2019 21:02

  Each online hobby book is sorted by unique sections dedicated to every game area,
  completing the entire bundle regarding solutions obtainable in the web site.

  Comment Link

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Levijatan 123

123

Tvoj nalog (2)