News

Problemi s kožom i prehrana

Svrbež, češanje i ugrizi prvi su znakovi koje uočavate, a često su tek simptomi onoga što se događa ispod krzna vašeg ljubimca.

Probavni poremećaji kod pasa i mačaka

Bolest probavnog sustava svako je stanje koji sprječava pravilnu probavu ili mijenja brzinu kojom hrana prolazi kroz probavni trakt. Posljedica može biti dehidracija, neuhranjenost i druge zdravstvene poteškoće, stoga je važno prepoznati simptome i obratiti se veterinaru.

Sigurne igračke za ljubimce

Igra je bitan dio dana svakog kućnog ljubimca. Kako bi trošenje energije i zabava vašeg ljubimca protekli što produktivnije i sigurnije, ovisno i vrsti životinje, važan je izbor pravih igračaka. Osim zabave, razvoj fizičkih i mentalnih sposobnosti, vještina i učenje su glavne dobrobiti aktivnog provođenja vremena.

Prije nego igračku date svom ljubimcu bitno je provjeriti koliko je sigurna za njega i njegovo zdravlje.   

Prilagodba ljubimca na novi život - selidba

Selidba

U periodu spremanja cijelog života u kutije ljubimci jako dobro prepoznaju našu nervozu i eventualnu tjeskobu koja može jednako negativno utjecati i na njih. Da bi izbjegli pretjerano lajanje, uriniranje unutar stana i ostale promjene ponašanja, potrebno im je pomoći da shvate i što lakše podnesu promjene.

Kako biti odgovoran vlasnik

 

Imati  ljubimca znači imati odgovornost, prema njemu ali i prema okolini. Jedan život ovisi o vama, vi ste njegov glas i najveći oslonac. Da bi vaš ljubimac bio sretan i siguran, potrebno mu je vaše vodstvo, a u ovom članku možete pronaći osnovne upute koje bi svaki vlasnik trebao znati.

Zarazne bolesti pasa

 

Liječenje zaraznih bolesti kod pasa mukotrpno je i iskustvo za ljubimca, a za vlasnika uz to i skupo i komplicirano. Sve bolesti opisane niže lako se preveniraju cijepljenjem protiv zaraznih bolesti koje se može administrirati već od 6. tjedna starosti. Ukoliko niste sigurni je li vaš ljubimac cijepljen, posavjetujte se s veterinarom čim prije i cijepite ga. Bolje spriječiti, nego liječiti!

PREVENCIJA BOLESTI KOD PASA I MAČAKA - CIJEPLJENJE

Vakcinacija kućnih ljubimaca smanjuje rizik od pojave mnogih zaraznih bolesti koje mogu ugroziti njihov život, ali i život životinja i ljudi koji stupe u kontakt s njima.

Cijepljenje je unos oslabljenih ili umrtvljenih uzročnika bolesti. Ono potiče tijelo životinje na stvaranje antitijela koja će štititi organizam u slučaju stvarne infekcije. Taj jednostavni postupak kojeg je potrebno ponavljati samo jednom godišnje spašava živote naših krznenih prijatelja, a nama osigurava miran suživot bez rizika od preventabilnih bolesti.

Zašto udomiti, a ne kupiti

-Krilatica nebrojeno spašenih života-

Kupnjom ljubimaca iz neprovjerenih izvora ili na raznim tržnicama gotovo je sigurno da kupujete psa sa farme štenaca. Takve farme su vođene isključivo profitom, nehumane su i bezosjećane za stanje životinja koje se tjera na što češće razmožavanje kako bi se što više zaradilo. Psi od malih nogu žive u lošim uvjetima i predstavljaju samo još jednog u nizu koji se mora isplatiti.

''Udomi, ne kupuj'' je naizgled samo izraz, ali  pozadina krije priču kojoj svi mi možemo pridonijeti.

Page 1 of 2

Levijatan 123

123

Tvoj nalog (2)