levijatan.org | Priča o Grofu
Pokret Levijatan spontano je formiran 2015. godine u Beogradu i od tada danonoćno spašava i leči životno ugrožene i zlostavljene životinje. Ovaj samoodrživi i nezavisni Pokret nastao je kao posledica sistemskog problema i nesprovođenja Zakona o zaštiti životinja, te svojim delovanjem apeluje na potpunu primenu i pridržavanje istog.
stop animal abuse, pokret levijatan, ex yu, zaštita prava životinja
15836
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15836,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

«Kroz Grofa video sam sve pse koje smo spasili i sve pse koje ćemo tek spasiti.» Pavle Bihaly

 

Grof je bio pit bull pronađen krajem oktobra 2016. Ležao je sam i napušten na betonu blizu aerodroma kada su ga slučajno pronašle Marija i Andrijana. Njegovo lice prepuno dubokih ožiljaka jasno je otkrivalo da je bio zlostavljan, mučen i teran da se bori u ringu. Uprkos teškoj prošlosti i velikim bolovima koje je danima trpeo, Grof je još uvek imao veliko srce. I posle svega kroz šta je prošao skupio je hrabrost da nam pruži poverenje. Pored ljubavi prema ljudima koju je i dalje imao u svom srcu imao ju je i prema svom drugaru Titu, mešancu koga smo istog dana spasili iz romskog naselja.

 

Borba za njegov život trajala je punih mesec dana. Ipak bolesti bubrega i srca bile su jače čak i od naše želje i velikog truda da Grof dobije drugu priliku za život pun ljubavi i poštovanja kakav je zasluživao. Brinuli o njemu 24 sata na dan najbolje što smo znali, ali ipak naš Grof preminuo je 25.11.2016.

 

Veličinu Grofovog srca i života osećamo svakodnevno i verujemo da smo promenili Njegov svet tih poslednjih mesec dana, kao što je On nepovratno promenio naš i povezao sve nas zauvek.

 

Grofino naša, živiš u nama i kroz nas!
Hvala Ti!

 

Tvoj Levijatan Team