levijatan.org | Udomi Pahulju
Pokret Levijatan spontano je formiran 2015. godine u Beogradu i od tada danonoćno spašava i leči životno ugrožene i zlostavljene životinje. Ovaj samoodrživi i nezavisni Pokret nastao je kao posledica sistemskog problema i nesprovođenja Zakona o zaštiti životinja, te svojim delovanjem apeluje na potpunu primenu i pridržavanje istog.
stop animal abuse, pokret levijatan, ex yu, zaštita prava životinja
16931
post-template-default,single,single-post,postid-16931,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Udomi Pahulju

Nazvali su me Pahulja. Bila sam sitna i nežna, lomljiva i skoro sam tako i isčeznula. Da me nisu momci iz Levijatana sklonili na sigurno, ne bi imala niti snage dočekati jutro. Bilo je neizvesno iz dana u dan, nisam znala kako da se borim niti kako da im zahalim za sve što pokušavaju da učine za mene. Ali, oni nisu odustali, nisu čak ni u jednom času pomislili da neću uspeti. Količina strpljenja i ljubavi osnažila me toliko da sam ubrzo počela da se oslanjam na prednje nogice, da se igram sa svojim drugarima i da ne primećujem da me zadnje nogice ne slušaju. Kako sam rasla bivala sam sve zaigranija i znatiželjnija, a na svoju posebitost sam se isto navikla.

Sada sam zdrava, vakcinisana i sterilisana i jedva čekam uveseliti svoju novu obitelj, baš kao što to čine prve pahulje!