levijatan.org | Udomi Boksija
Pokret Levijatan spontano je formiran 2015. godine u Beogradu i od tada danonoćno spašava i leči životno ugrožene i zlostavljene životinje. Ovaj samoodrživi i nezavisni Pokret nastao je kao posledica sistemskog problema i nesprovođenja Zakona o zaštiti životinja, te svojim delovanjem apeluje na potpunu primenu i pridržavanje istog.
stop animal abuse, pokret levijatan, ex yu, zaštita prava životinja
16732
post-template-default,single,single-post,postid-16732,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Udomi Boksija

Bok!

Visok, crn, zgodan – to sam ja. Ime mi je Boksi i dolazim iz okolice Niša.

Svoju prvu godinu života proveo sam zavezan lancem koji mi se svakim danom sekao sve dublje u kožu. Moglo bi se reći da sam se nakon nekog vremena i navikao na njegovu prisutnost i svakodnevnu bol. Tužno je kad se navikneš na nešto takvo.

Bilo kako bilo, jedna topla ljetna večer promenila je sve. Već sam i zaboravio kako se točno desilo, ali znam da je najednom po mom vratu puhao sveži vetar i da me po prvi put u mom kratkom životu ništa nije gutilo.

Striček veterinar me lepo uredio, dao mi prave lekove, vakcinisao i čipovao. Dok me mazio po glavi, pričao mi je o pravom domu i obitelji u kojoj ću biti ravnopravan član. Svidela mi se priča pa sam se odlučio potruditi da postane stvarnost.

Visok, crn, zgodan i blentav – to sam ja. Volim sve što vole mladi, a i više od toga. Sa mnom ti ne može da bude dosadno, posvuda sam i uvek smislim nešto za raditi. Zdrav sam, mlad i kastriran – pravi ulov. Ako ovo nije dovoljno dobra reklama, baci pogled na moje slike i usudi mi se naći manu. Čekam te!