levijatan.org | Udomi Milu
Pokret Levijatan spontano je formiran 2015. godine u Beogradu i od tada danonoćno spašava i leči životno ugrožene i zlostavljene životinje. Ovaj samoodrživi i nezavisni Pokret nastao je kao posledica sistemskog problema i nesprovođenja Zakona o zaštiti životinja, te svojim delovanjem apeluje na potpunu primenu i pridržavanje istog.
stop animal abuse, pokret levijatan, ex yu, zaštita prava životinja
16574
post-template-default,single,single-post,postid-16574,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Udomi Milu

Bok, društvo!

Ime mi je Mila i kažu mi da sam prekrasna njemačka ovčarka. Meni osobno to i ne znači puno, dokle god me maze! Maze me puno otkad su me našli, žele mi se ispričati u ime svoje vrste koja je nada mnom sagriješila. Našli su me u blizini Dugog Sela. Iz mojih lijepih šapa tekla je topla krv, a meku kožu i krzno napao je demodex. Bila sam sama, preplašena, zbunjena i beznadna. Ne znam kako sam tamo dospjela i tko mi je to učinio, ali znam da život jednog desetomjesečnog psića ne treba tako izgledati.

Levijatan me našao, spasio i pokazao što zaslužujem. Brzo su se zaljubili u moje velike uši i pametan pogled. Uvjerili su me da sam s njima sigurna i da me čeka svijetla budućnost. Preda mnom je dug život koji će biti ispunjen srećom, finim poslasticama, brzim trkovima i nježnim dodirima, zar ne? Moja prošlost nije ostavila gorak okus – i dalje volim ljude, a slažem se i s psima.

Jedino što ne volim je povodac. Pokušavam im objasniti da mi to ne treba, ali eto, i dalje uporno rade
na tome da me razuvjere.

Tražim svoju srodnu dušu koja će me voditi na prostrane livade, pustiti u svoj dom i dati da joj zagrijem krevet. Uskoro ću biti i sterilizirana i cijepljena, potpuno zdrava i vesela! Trebaš li vjernu slušateljicu i odanu dušu koja će ti svaki problem otjerati bistrim pogledom? Hajde, potrči sa mnom!