levijatan.org | Udomi Doru
Pokret Levijatan spontano je formiran 2015. godine u Beogradu i od tada danonoćno spašava i leči životno ugrožene i zlostavljene životinje. Ovaj samoodrživi i nezavisni Pokret nastao je kao posledica sistemskog problema i nesprovođenja Zakona o zaštiti životinja, te svojim delovanjem apeluje na potpunu primenu i pridržavanje istog.
stop animal abuse, pokret levijatan, ex yu, zaštita prava životinja
16538
post-template-default,single,single-post,postid-16538,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Udomi Doru

Ćao svima!

Moje ime je Dora i krajem maja sam spašena iz romskog naselja. Ne mogu puno da pričam o životu jer ovo što sam ja živela tome nije ličilo – zakačena za lanac dan i noć, terana da bijem vlastitu vrstu od malena, a topao ljudski dodir nisam osetila dok me pod svoju zaštitu nije uzeo Levijatan. Odvratna je to sudbina, da me sile da radim što ne želim, a zli ljudi se na tome bogate, na mojoj boli i protiv moje volje. Sve je to ostavilo posledice na mene pa mi sada treba vremena da nađem zajednički jezik s drugim psima, jer sve što sam dosad poznavala su bili oštri zubi, a i mačke su mi se grdo zamerile. Kažu mi da imam godinu i pol do dvije pa me srećom čeka dug život bez lanca i krvi. Sterilisana sam, vakcinisana i potpuno zdrava.
Ljudima sada verujem, duh mi nije slomljen i mnoge livade čekaju da ih pretrčim skupa s tobom. Obožavam istraživati pa sam brzo dobila i nadimak Dora explorer, ali isto toliko volim i spavati.

Znam sve manire ponašanja u stanu, a ni Google mi nije stran. Pošalji mail da dogovorimo sastanak, spremna sam i ja spasiti tebe, baš onako kako su mene spasili Levijatan ljudi!

Ti i ja i ceo svet pred nama!