levijatan.org | Udomi Anđu
Pokret Levijatan spontano je formiran 2015. godine u Beogradu i od tada danonoćno spašava i leči životno ugrožene i zlostavljene životinje. Ovaj samoodrživi i nezavisni Pokret nastao je kao posledica sistemskog problema i nesprovođenja Zakona o zaštiti životinja, te svojim delovanjem apeluje na potpunu primenu i pridržavanje istog.
stop animal abuse, pokret levijatan, ex yu, zaštita prava životinja
16442
post-template-default,single,single-post,postid-16442,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Udomi Anđu

Zdravo, ljudi!

Ja sam Anđa i moram da pohvalim izbor imena jer zbilja jesam mali plahi anđelak. Ne mogu da kažem da sam imala sreće sve dok nisam naletila na svoje spasitelje iz Levijatana, no sada je ta ružna priča iza mene i to je jedino bitno. Na svom životnom putu naišla sam na ne-čovjeka koji me jako povredio. Našli su me u okolini Niša 5. aprila, bila sam u hipotermiji, a kičma i vrat teško povređeni, kažu verovatno sjekirom. Pa čime je itko mogao to zaslužiti, a pogotovo ja? Biću iskrena s vama, nisu bili optimistični. Kada su me našli, bila sam 50 dana skotna, ali mojih 8 štenaca nije izdržalo traumu i ponovno otvaranje rane. Rekli su i da ću se morati oprostiti od trčkaranja i ganjanja ptica, ali meni je to bilo neprihvatljivo. Nisam odustala nakon svih komplikacija, a na kraju sam ipak prohodala! Beskrajno sam zahvalna na pomoći i njezi koju su mi tako spremno i toplo pružili momci i devojke Levijatana, ali vreme je da se skrasim.

Sa mnom treba još raditi i vežbati – svom budućem zauvek čoveku biću odlična motivacija da i sebe aktivira. U novi dom stižem sterilizirana i vakcinisana. Ako želiš vernu drugaricu i svog osobnog anđela, znaj da obje možeš u meni naći!