levijatan.org | Udomi Coku
Pokret Levijatan spontano je formiran 2015. godine u Beogradu i od tada danonoćno spašava i leči životno ugrožene i zlostavljene životinje. Ovaj samoodrživi i nezavisni Pokret nastao je kao posledica sistemskog problema i nesprovođenja Zakona o zaštiti životinja, te svojim delovanjem apeluje na potpunu primenu i pridržavanje istog.
stop animal abuse, pokret levijatan, ex yu, zaštita prava životinja
16361
post-template-default,single,single-post,postid-16361,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Udomi Coku

Ne sećam se mnogo. Sećam se da mi se jako vrtelo i da sam se uspela dovući do nekog sena. Tu sam se onesvestila. Iduće sam čula tek nakon što sam se probudila kod doktora Milana. Nađena sam u Sjenici, 29.03.2018, nakon što me udario auto. Silina udarca bila je golema i zbog toga sam zadobila veliki hematom na mozgu. Želim se pomaknuti, ali ne mogu. Moje telo potpuno je paralizovano i ništa ne vidim. Ipak, glasovi oko mene donose utehu. Nekako su prijateljski i topli.  Zovu me Coka i kažu da imam svega 1% šanse da preživim, ali ti glasovi ne odustaju. Iako mi je potrebna nega 24 časa dnevno, bore se za moj život. Njihova vera u mene  toliko je postojana, da se u meni rodila snaga da izdržim. Aleksandar koji me uzeo kako bi brinuo o meni, hranio me tekućom hranom, menjao pelene i budio se noću kada bi ispustila bilo koji zvuk. Nosio me na rukama po cele dane i ja sam nakon dve nedelje uspela da sednem. Oduševljenje  Levijatan ljudi oko mene bilo je toliko da me ta energija odnela i korak dalje.

14.04. sam prohodala, a 15.04. trčala po livadi! Od tada se nisam zaustavila i nemam nameru! Sad već vidim senke oko sebe, a živim za dan kada ću ugledati sve one koji su me sa ovolikom ljubavlju negovali i učinili sve da budem nečiji verni pratitelj.

Nedostaje mi još samo malo da budem spremna za novi dom, a za to vreme strpljivo čekam svog novog zauvek prijatelja od kojeg nikada neću odustati, baš kao što ni Levijatan nikada nije odustao od mene!