levijatan.org | Udomi Fejt
Pokret Levijatan spontano je formiran 2015. godine u Beogradu i od tada danonoćno spašava i leči životno ugrožene i zlostavljene životinje. Ovaj samoodrživi i nezavisni Pokret nastao je kao posledica sistemskog problema i nesprovođenja Zakona o zaštiti životinja, te svojim delovanjem apeluje na potpunu primenu i pridržavanje istog.
stop animal abuse, pokret levijatan, ex yu, zaštita prava životinja
16762
post-template-default,single,single-post,postid-16762,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Udomi Fejt

Zdravo,

ja sam Fejt. Svoj život delim na dva razdoblja – pre i posle događaja koji je promenio sve. No krenimo ispočetka.

Bila sam sretan pas. Imala sam kutak za sebe i čoveka kojeg sam volela. Odakle sam mogla znati da ono što on meni pruža nije prava ljubav? Pa samo sam to poznavala – bio mi je sve! Kada sam ostala skotna, veselila sam se što će nas biti više da ga volimo. Bit ćemo pravi mali čopor, s mojim čovekom na čelu.

A onda oštra bol, jaki mlaz tople krvi i…mrak. Nisam znala što me snašlo. Nisam mogla pomisliti da bi me netko tako povredio. Zašto?

Našli su me oni. Čula sam ih kroz bunilo i osetila da će sve biti u redu. Tiho su pričali da ovako nešto može učiniti samo monstrum – sekirom po glavi udariti mladu, skotnu kujicu. Da li to zato što sam skotna? Ili sam ti samo dosadila? Kažu, razvaljena mi je temporalna kost. Ne znam što to znači, ali boli me dovoljno da znam da nije dobro. Osećam da moji psići neće uspeti. Preslaba sam. Žao mi je. Borila bih se, ali ne mogu. Operacije su duge i mučne, žamor oko mene ne da mi mira. Najviše ipak boli što me ON do ovoga doveo. Dugo sam se borila s tom mišlju i pokušala si objasniti da nisu svi takvi, ali nije bilo lako.

Ipak, Levijatanov tim pokazao mi je kako da pređem u drugo, bolje životno razdoblje. Nisu gubili nadu ni kada mi je otkriven srčani crv, ni kada sam bezvoljno ležala i pokušala shvatiti razlog za bol koja me snašla. Bili su uz mene u svakom trenutku, kao da se bore pokazati mi da nisu svi ljudi kao moj bivši vlasnik, da se smem opet opustiti, zalajati, liznuti im nos i naravno, verovati.

Danas tražim tebe! Tražim da mi budeš centar sveta. Tražim da ti verujem, da te sledim i da te poštujem. A što ja trebam? Samo malo nežnosti i strpljenja, a poverenje će se sigurno samo razviti. Ljubavi imam napretek. Budi šlag na kraju moje priče, priče o dva početka.

Dolazim ti oporavljena, sterilisana i vakcinisana. Slažem se sa svima – psima, ljudima i decom. Malo sam plaha, no veruj mi, bio bi i ti da si prošao kroz ovo. Ipak, preda mnom su još mnoge sretne godine s tobom, zar ne?