levijatan.org | APEL NA SVE VAS
Pokret Levijatan spontano je formiran 2015. godine u Beogradu i od tada danonoćno spašava i leči životno ugrožene i zlostavljene životinje. Ovaj samoodrživi i nezavisni Pokret nastao je kao posledica sistemskog problema i nesprovođenja Zakona o zaštiti životinja, te svojim delovanjem apeluje na potpunu primenu i pridržavanje istog.
stop animal abuse, pokret levijatan, ex yu, zaštita prava životinja
16228
post-template-default,single,single-post,postid-16228,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

APEL NA SVE VAS

Praksa nehumanog ubijanja pasa i mačaka po azilima i prihvatilištima pored toga što dovodi do bogaćenja pojedinih ljudi, prvenstveno govori o nama svima kao društvu. Koliko god da radimo sve da pomognemo do većine životinja ni ne stignemo pre smrti. U istim tim azilima iza 200.000 pasa godišnje ostane samo krvav trag. Ubijaju ih domestosom, ostavljanjem da izgladne do smrti ili T61 injekcijom čiji otrov im sprži vene i srce. Gde je tu humanost, ljudskost i etika? Kada smo postali tolike zveri? U našoj zemlji izbaci se na ulicu preko milion štenaca ne starijih od dva, tri meseca u toku samo jedne godine usled neodgovornog vlasništva. “Neodgovorno vlasništvo“ ovde je samo kulturni izraz za monstruoznost, jer ti odbačeni mladunci umiru na ulicama nekad i po par meseci od gladi, promrzlina, žeđi ili bolesti. I NIKO se ne kažnjava!

Moramo ZAJEDNO da promenimo svest ljudi koji ostavljaju, odbacuju ili povređuju životinje, jer koliko god da čine pojedinci nije dovoljno. Nije dovoljno da ih samo nekolicina sklanja sa ulica, pomaže, leči i udomljava. Na svakom koraku nalazimo prebijene, mučene, zgažene ili ostavljene životinje. Na rukama svih nas je krv tih pasa i mačaka za koje treba skupa da se borimo, ne samo onih koji na tome zarađuju. Oni su slabiji od nas, nemaju svoj glas da kažu da ih boli, niti mogućnost da se preplašeni bore za svoj život, niti da traže svoja prava, a osećaju kao i mi.

MOLIMO VAS NE OSTAVLJAJTE IH, STERILIŠITE IH, NE MUČITE IH, NE UBIJAJTE IH! SAMO ZAJEDNO SA VAMA NEŠTO MOŽEMO DA PROMENIMO!