levijatan.org | PRIČA O JEDNOJ MAJICI
Pokret Levijatan spontano je formiran 2015. godine u Beogradu i od tada danonoćno spašava i leči životno ugrožene i zlostavljene životinje. Ovaj samoodrživi i nezavisni Pokret nastao je kao posledica sistemskog problema i nesprovođenja Zakona o zaštiti životinja, te svojim delovanjem apeluje na potpunu primenu i pridržavanje istog.
stop animal abuse, pokret levijatan, ex yu, zaštita prava životinja
16157
post-template-default,single,single-post,postid-16157,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

PRIČA O JEDNOJ MAJICI

Među najvažnijim stvarima u životu su jasno definisani prioriteti. Čiji su ispravni, a čiji ne sud donosi život, a on ume da bude najstroži sudija. Svako ima pravo na sopstveni izbor kriterijuma po kom redosledu će ih slagati, raspoređivati i postavljati. Prioriteti često mogu da imaju i svoje simbolično značenje. Tako je simbol naših vrednosti, filozofije i ideologije “Levijatan majica“.

U njoj satkani su svi naši prioriteti. Da bi je neko obukao, za nju mora da se izbori, a dokaz da ju je neko vredan gori je od procesa inicijacije. Ne, ne mislimo na primanje članova u bande po favelama, mislimo na dokaz da onaj koji želi da obuče majicu Levijatana svojim stavovima, hrabrošću, vrednostima zaslužuje da je ima. Da je za nju spreman da promeni svoj život, ali i da krvari za nju ako treba. Da pokaže svoju lojalnost, ali samopoštovanje, svoju hrabrost, ali i strah za život slabijeg, nadmenost, ali i poniznost, da altruizam stavi iznad egoizma i čast iznad koristi. Za one koji je nose šapica na majici je komunikacija bez reči. Oni se razumeju, prepoznaju, podržavaju, štite i poštuju. Čak i onda kada ne misle isto. Tada ispred sebe stavljaju tim i cilj koji je veći od svakoga iznad nas.

Postoje i “Levijatan support“ majice. Poslednjih dana po gradu viđamo da ih nose i oni koji su nas do juče pljuvali, razvlačili po lošem kroz medije, odricali nas se, trivijalizovali sve ono što radimo, a naročito kako radimo. Nose ih, jer su postale trend. I tu greše. Ponovo. One nisu trend, one su stil. I bolje je da ih skinu, ne stoje im uz karakter. Taj support je za sve ljude koji imaju svest šta je pravo slabijeg koji nema glas i koji ustanu da ih zaštite.

Za neke koji su za života postali legende i ponosno ih nose na svojim koncertima. Za one koji mogu da izdrže svaku oluju pri letenju i svaki talas pri najvećoj buri. Za one koji veruju! Mi naše idole kao mnogi drugi nosimo na majicama.

Mi smo naši idoli.

Međusobno.

Ivana Rokvić, Pokret Levijatan