levijatan.org | Udomi Bubi
Pokret Levijatan spontano je formiran 2015. godine u Beogradu i od tada danonoćno spašava i leči životno ugrožene i zlostavljene životinje. Ovaj samoodrživi i nezavisni Pokret nastao je kao posledica sistemskog problema i nesprovođenja Zakona o zaštiti životinja, te svojim delovanjem apeluje na potpunu primenu i pridržavanje istog.
stop animal abuse, pokret levijatan, ex yu, zaštita prava životinja
16747
post-template-default,single,single-post,postid-16747,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Udomi Bubi

Ćao!

Ime mi je Bubi i vesela sam osmogodišnja ovčarka. Okolo se laje da je 8 godina puno – tko je hrabar neka mi to kaže u njušku da mu pokažem šta je život!

Doduše, nisam uvek tako mislila. Donedavno se moj život svodio na bol, patnju i beznađe. Našli su me u romskom naselju gde nisam bila ništa više od mase nedostojne poštenog obroka i nežnog dodira. Meseci su prolazili, a ja sam umirala iz vana prema unutra. Osećala sam kako mi dlaka pada, kako mi koža gori, kako bi svaki centimetar moga tela hteo eksplodirati od svraba. Dehidrirana i pregladjela, pribegla sam vlastitom izmetu kao izvoru hrane. Možete li zamisliti taj očaj?

Ipak, dočekala sam svoje bolje sutra! Nakon mnogih godina tonenja u bezdan, upoznala sam prave ljude s kojima sam mogla biti svoja. Izvadili su me iz pakla, držali me za šapu tijekom mukotrpno dugotrajnog oporavka i govorili mi da sam lepa čak i kada sam znala da moje ogolelo tijelo ne može biti ugodan prizor.

Sada, pak, priznajem – zbilja jesam zgodna, i izvana i iznutra! S novim krznom moj duh je neslomljiv, osećam se mlađe nego ikad, volim ceo svet i ceo svet voli mene!

Devojke i momci iz Levijatana kažu da su se lepo zabavili sa mnom, ali da je vreme da nađem onog jednog jedinog, zauvek mojeg. Meni to zvuči super, nikad nikome nisam bila jedina, krajnje je vreme da i to doživim.

Dolazim ti sterilisana i vakcinisana, društvena sam i smirena, slažem se sa svime što hoda – zbilja idealna!

Hajde, pitaj za mene. Sigurna sam da bi ti koristila drugarica, a vernije od mene nema!