levijatan.org | Udomi Simke
Pokret Levijatan spontano je formiran 2015. godine u Beogradu i od tada danonoćno spašava i leči životno ugrožene i zlostavljene životinje. Ovaj samoodrživi i nezavisni Pokret nastao je kao posledica sistemskog problema i nesprovođenja Zakona o zaštiti životinja, te svojim delovanjem apeluje na potpunu primenu i pridržavanje istog.
stop animal abuse, pokret levijatan, ex yu, zaštita prava životinja
16402
post-template-default,single,single-post,postid-16402,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Udomi Simke

Ja sam Simke i imam 10 meseci. Moji Levijatan ljudi spasili su me zimus, imao sam svega 6 meseci. Stradao sam u prometu, a čovek koji me udario autom ostavio me da nepokretan ležim u nekom grmlju pored ceste. Bio sam jako uplašen i bolovi su bili jaki, a noge nisam osećao.

Kada su me doveli u kliniku, stavili su me pod neke čudne aparate preko kojih su saznali da imam polomljen peti lumbalni pršljen i da će biti pravo čudo ako ću ponovo hodati.

Danas me zato često zovu „čudo“ i mnogo mi se vesele kad me šetaju jer osim što hodam imam jako puno energije i prilično sam velikog rasta. Kažu mi i da sam duhovit jer radim smešne face dok se igram sa ljudima, ali i sa psima. Decu obožavam, u zatvorenim prostorima sam miran, a na otvorenim površinama obožavam trčati i istraživati. Skontao sam da me osim Simke i Čudo, zovu i Dobar Pas što se često dešava kad sednem, dam šapu ili donesem loptu.

Iskreno želim i tražim obitelj koja će me prigrliti kao punopravnog člana i s kojima ću deliti sve trenutke koje nam život bude doneo! Spreman sam za nove avanture koje će možda sa mnom ponekad biti trapave, ali obećavam: nikada dosadne i uvek nezaboravne!