levijatan.org | Udomi Srećka
Pokret Levijatan spontano je formiran 2015. godine u Beogradu i od tada danonoćno spašava i leči životno ugrožene i zlostavljene životinje. Ovaj samoodrživi i nezavisni Pokret nastao je kao posledica sistemskog problema i nesprovođenja Zakona o zaštiti životinja, te svojim delovanjem apeluje na potpunu primenu i pridržavanje istog.
stop animal abuse, pokret levijatan, ex yu, zaštita prava životinja
16311
post-template-default,single,single-post,postid-16311,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Udomi Srećka

Ime mi je Srećko i za to postoji jako dobar razlog. Ja zaista jesam srećan, iako su okolnosti mog spašavanja bile jako jako tužne. Živeo sam u blizini Aleksinca i imao sam najboljeg drugara s kojim sam svakodnevno provodio vreme. Bio sam tu za njega, kao što je i on bio tu za mene. Delili smo istu sudbinu i zajedno istraživali naše selo. Kobnog dana, neki ljudi kojima se nismo svideli odveli su nas u šumu, obesili za drvo i ostavili nas tamo da umremo. Ni sam ne znam kako, uspeo sam se osloboditi, ali za mog drugara bilo je kasno. Ležao sam pored njega, nisam ga mogao ostaviti. Bio bi tamo i do svoje smrti ako treba, da se nisu pojavili Levijatan momci i devojke. Uveravali su me da će sve biti dobro, ali moja tuga bila je golema. Trebalo mi je malo vremena da odbolujem svog drugara, ali uz ogromnu ljubav Levijatanaca, sve što boli traje kratko. Ubrzo sam shvatio da sam se taj dan, 09.01.2018. ponovo rodio! Danas sam u Beogradu,potpuno zdrav, sretan i veseo pas koji voli otvorenog srca i veseli se svakom živom biću. Kastriran sam, vakcinisan i zaštićen od nametnika i parazita, pa mogu živjeti i u stanu. Obožavam klopu, ali hej – nekad ju nisam imao ovako dostupnu, pa nije ni čudo, zar ne?

Malo ko ima dva rođendana, a ja ću imati čak tri! Treći će biti dan kad upoznam svog zauvek čoveka s kojim ću sretno živeti i koji će ceniti moju odanost onoliko koliko ću ja ceniti i voleti svaki njegov pogled!